Lån Bøger til iPad

Lån bøger til iPad

Det er muligt at låne elektroniske bøger direkte til sin iPad, så man ikke behøver at gå ned på biblioteket og hente bogen.Man skal heller ikke tænke på, at man skal passe godt på bogen, da man jo automatisk passer godt på sin iPad – og man kan ikke aflevere for sent, og dermed kan man heller ikke få en bøde.

Opret en profil og du er klar

Der er dog stadig et meget begrænset udvalg for de bøger, man kan låne til sin iPad, men ideen har potentiale og vil sikkert blive større og bedre om nogle år. Måden at låne bøger på, vil artiklen her guide dig igennem:
Det første du skal gøre, er at hente app’en Bluefire Reader fra app Store på din iPad. Bluefire Reader kan indlæse ePUB og PDF filer, hvilket inkluderer e-bøger fra online biblioteker eller boghandlere. Dvs., du kan også bruge app’en til at læse bøger du måtte vælge at købe. App’en er designet med læseren i tankerne, og ved et enkelt tap, er det muligt at indsætte bogmærker, annotationer og overstregning. Du har også mulighed for at ændre marginer og lysniveauet. Bluefire Reader er gratis, fylder 20,8 MB og kræver iOS 3,0 eller nyere.

Dernæst går du ind på Adobe’s hjemmeside og opretter en AdobeID profil, hvis du ikke allerede har en profil. For at få det vist på dansk gå ind på www.adobe.com/dk, og oppe i højre hjørne trykker du på ”log på”. Så har du mulighed for enten at oprette en ny profil eller logge ind.

Når du har udfyldt profilformularen, logger du ind og åbner Bluefire Reader og autoriserer programmet til din AdobeID. Dette gøres ved at åbne Bluefire Reader på din iPad og klikke på ”info” nederst på siden og så autorisere applikationen med Adobe ID. Så logger du ind og klikker ”continue”.

Lån bøger uden at få bøder

Du er nu klar til at downloade de elektroniske bøger fra f.eks. ereolen.dk. For at du kan låne bøger herfra skal du logge ind på siden, hvilket du gør ved at klikke på ”log in” øverst på siden. Du skal indtaste dit CPR-nr./Lånerkortnr og pinkode,( hvilket du får ved at gå ned til dit lokale bibliotek og blive oprettet), og så skal du vælge din bibliotekskommune.

På ”min side” har du mulighed for at holde styr på dine lån, genere din huskeliste og genlåne dine bøger. Genlån kan ske tidligst 1 uge før lånet udløber og senest 1 døgn efter lånet er udløbet.
Når du har fundet en bog du er interesseret i, klikker du på ”lån” og afkrydser at du har en Adobe ID profil. Bogen bliver downloadet til din iPad, hvorefter du kan åbne den med Bluefire Reader.

Bluefire Reader bliver automatisk åbnet, og du kan nu læse din elektroniske bog på din iPad. Det ekstra gode ved at låne bøgerne elektronisk på ereolen.dk er, at du ikke selv skal huske på, hvornår bogen skal være afleveret, hvilket også betyder, at du ikke kan få en bøde for at aflevere for sent. Lånetiden er stadie på 30 dage, men bogen forsvinder blot fra ”min side”, og er dermed ikke længere tilgængelig for dig – med mindre du låner den igen. Gentofte og Odense bibliotek er lige nu med i et forsøg, og derfor er lånetiden på kun 15 dage.

Posted on by iPadBloggen.dk in Tips