Hvor mange timer skal du sove?

Når du bliver spurgt, hvor meget søvn du har brug for for at få en sund krop, er svaret normalt et sted mellem syv og ni timer. American Academy of Sleep Medicine og Sleep Research Society offentliggjorde anbefalinger om, hvor meget søvn en person skal få. Disse resultater ligner dem fra andre organisationer, men tallene er muligvis ikke de samme for alle. Det er dog vigtigt at overveje dine egne behov og planlægge tilstrækkelig søvn, især hvis du har brug for at få en god nats søvn.

Mens nogle mennesker kan klare sig godt på et mindre antal timer, har andre brug for hvert minut af deres øvre grænse. Mens yderligere søvntimer er passende, kan forvildelse for langt fra dette interval føre til mange sundhedsmæssige problemer. Undersøgelser har knyttet utilstrækkelig søvn til øget vægt, nedsat immunitet, forhøjet blodtryk og depression. Hvis du er bekymret for at få den anbefalede mængde søvn, skal du tale med din læge. Begynd derefter at sætte mål og vaner for at hjælpe dig med at få den søvn, du har brug for.

Selvom dine søvnbehov ændrer sig gennem hele dit liv, er disse generelle retningslinjer stadig nyttige at vide. At sove mere eller mindre end dette kan være gavnligt afhængigt af dit aktivitetsniveau, alder og andre faktorer. For en sundere dig, sørg for at få nok søvn hver nat. Ud over din alder, køn og aktivitetsniveau kan mængden af søvn, du har brug for, variere, og nogle søvneksperter foreslår at justere dine sovetimer, så de passer til din livsstil.

Her kan du læse mere: sleepzone

Søvnbehov varierer fra person til person, men de fleste voksne har brug for syv til ni timers søvn pr. Nat. Teenagere og børn har brug for mere søvn, og ældre voksne har stadig brug for syv timers hvile. At tage lur i løbet af dagen vil hjælpe ældre voksne med at sove længere om natten. Hvis du får nok søvn, vil du føle dig opmærksom hele dagen. Så fortsæt med at læse for de bedste anbefalinger til, hvor mange timer du skal sove hver dag.

Uanset om du er en mand eller en kvinde, er der masser af måder at forbedre din søvnkvalitet på. En konsekvent vågne- og søvnplan kan gøre den største forskel. For at forbedre din søvn skal du slukke for elektroniske enheder en time før sengetid og holde dit soveværelse køligt. Den ideelle temperatur er 60 til 67 grader. Endelig skal du prøve at holde dig til en afslappende rutine før sengetid, som kan omfatte at tage et varmt bad, nyde en let snack eller stille læsning.

For små børn og teenagere er en god sengetid mellem otte og ni p.m. Teenagere, der falder i søvn efter midnat, skal stå tidligt op til skole, hvilket kan føre til seks til syv timers søvn hver nat. Selv et par timer om natten kan tilføje op til et mærkbart søvnunderskud over tid. Ikke at få nok søvn vil påvirke dine karakterer og relationer, og døsighed kan være farlig, hvis du kører eller betjener tunge maskiner.

Den nøjagtige mængde søvn, der kræves, afhænger af din livsstil. Kvinder har tendens til at have brug for mere søvn end mænd og er mere modtagelige for søvnløshed end mænd. Ud over hormonelle ændringer kan gravide opleve en større risiko for depression og angst. Alder er også en faktor i bestemmelsen af søvnbehov. Ældre mennesker vågner ofte ofte og sover i kortere perioder end yngre voksne, så deres søvnbehov er forskellige. American Sleep Association anbefaler, at voksne i halvtredserne og ældre voksne sover det samme antal timer som dem i tyverne og i mindst syv timer hver nat.